Два вълка се борят в човешката душа,
според старо предание от някога.
Единия е добър и бял, хората казват,
а другия е лош и черен, така разказват.
Двата вълка се бият, водят борба,
ожесточена битка в човешката душа!
Важното е кой ще нахраниш ти сега,
за да надделее над другия в битката!
Два вълка се борят и в моята душа,
а така искам да спре тази тяхна борба!
Невъзможно е, знам, уви за мен самия,
тогава ще храня само белия, добрия!
© Валентин Миленов All rights reserved.