4 сент. 2008 г., 08:18

Две очи 

  Поэзия
806 1 2

Две очи

Две очи, до болка уморени,
не блестят, а угасват те.
Две очи, от сълзи са наранени.
А аз плахо свивам рамене...

Две очи, без думи ме наказват,
отново от сълзите малко ги дели.
Две очи страдание показват.
А аз плахо шепна, че боли...

Две очи, гледат тъй смирено,
търсят в тъмното подкрепа,
две очи на детенце наранено.
А аз взимах всичко с пълна шепа...

Две очи срещу себе си аз виждам,
тъй самотни и обезверени в късен час.
Две очи тъгуват,
а огледалото  аз ненавиждам,
защото виждам в него, че това съм аз.

...

© Миряна Венелинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Страхотен стих...!!!
  • Поздравявам те за прекрасното ти произведение! Да,очите са тези,които в повечето случаи ни разкриват и показват много,дори да не сме казали и нищо-те говорят.
Предложения
: ??:??