27 июн. 2015 г., 20:44  

Две очи 

  Поэзия » Любовная
573 1 2

ДВЕ ОЧИ

 

В твойте красиви очи

песен любовна звучи.

В твойте небесни очи

радост сърдечна личи.

В твойте пречисти очи

свежест ефирна лъхти.

 

В твойте пречисти очи

вярност наивна блести.

В твойте небесни очи

горест горчива горчи.

В твойте красиви очи

скръб поетична шепти.

 

Пред твойте неземни очи

небето от страст се руши,

морето безкрай се срами,

светът ми разбит се гради.

 

Тези две безмилостни очи

карат всичко в мене да гори.

Тези две безмилостни очи

сринаха наивните мечти.

 

С неземните свои очи

тъгата предишна стопи,

за да се отново роди

и пак до безкрай да боли!

 

С тези красиви очи

мойта душа заплени.

С тези небесни очи

разума ти заслепи.

С тези пречисти очи

всичко отново разби.

 

В тези пречисти очи

има и много лъжи.

В тези небесни очи

бликат неверни сълзи.

В тези красиви очи –

що ли издирвам, кажи?!...

© Раммадан Л.К. Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Наистина много се радвам, че ти харесва.
    Благодаря!
  • "Във тези небесни очи
    намерих болка, сълзи.
    Във тези красиви очи
    какво ли търся, ми кажи?!..."

    Красивите очи са най-опасни! Харесах! Още в началото ти казах, че пишеш страхотни неща! Продължавай така!
Предложения
: ??:??