30 дек. 2021 г., 09:45

Две очи 

  Поэзия » Любовная
1002 1 2
          Две очи

 

Аз не знам къде да те открия –

синя птица в полет ли си ти?

Щастието земно не разбрала,

още търся път във сиви дни.

 

През мъглата пътят се извива,

вятърът в косите ми свисти,

някъде далече е луната

и не може да го освети.

 

Аз вървя във тъмното, не спирам,

във нощта ме водят две очи,

по-красиви няма, не намирам,

те разтварят нощните мъгли.

 

В тях потъвам, търся светлината

и сърцето ми от тях гори,

те премахват болката в душата,

те са слънце в земните ми дни.

                        Мария Мустакерска

 

 

 

© Maria Mustakerska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??