ДВЕ СМЪРТИ
Вчера умря
Пиночет-
полковникът
с очилата
черни
Спомних си
онези дни
на септември...
Май беше 73-та...
Двореца Ла Монеда
Мъртвият,
народният
Салвадор Алиенде,
Ужаса
Терора
Стадионите пълни
с безследно
изчезнали хора...
Както у нас в 25-та
ДНЕС ПО УЛИЦИТЕ
ХОРАТА В ЧИЛИ
ТАНЦУВАХА...
Спомних си
и онези дни,
когато умираше
славянинът-папа
Джовани-Паоло
И хилядите,
които молеха
Бог
да продължи
живота му.
И Рим
беше тесен
за ония,
които
искаха
да се простят
с него...
ДВА ЖИВОТА...
ДВЕ СМЪРТИ...
Поредно “ЗАЩО?”
ЗАЩО
си живял,
когато
след
твоята
смърт,
някой
от радост
танцува?
11.12.2006г.
© Даша Все права защищены