14 дек. 2012 г., 10:54

Дядо Коледа 

  Поэзия
868 0 17

          ДЯДО КОЛЕДА

 

Дядо Коледа днес е щастлив.

Бе нает от отдел в общината -

в мразовитите ледени дни

да пришпорва с файтон тишината.

 

Вече пета ли, шеста година

безработен е и без заплата.

Оцелява все някак... За трима!

Но остана ли здраво в душата?

 

Дядо Коледа днес е пиян.

В свойта приказка сам си живее -

празен фризер, без ток, гол таван.

И с последната жива идея...

 

Но сега със файтона лети.

А звънчетата дяволи гонят.

Ех, живот, ех, съдба, ех, мечти...

И снежинките... Кой ли ги рони?

 

Дядо Коледа не издържа.

Трети ден разговаря с въжето...

Само миг, но без дъх... Примижа.

И файтонът се вряза в небето...

© Алина Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??