ДЯДО КОЛЕДА
Дядо Коледа днес е щастлив.
Бе нает от отдел в общината -
в мразовитите ледени дни
да пришпорва с файтон тишината.
Вече пета ли, шеста година
безработен е и без заплата.
Оцелява все някак... За трима!
Но остана ли здраво в душата?
Дядо Коледа днес е пиян.
В свойта приказка сам си живее -
празен фризер, без ток, гол таван.
И с последната жива идея...
Но сега със файтона лети.
А звънчетата дяволи гонят.
Ех, живот, ех, съдба, ех, мечти...
И снежинките... Кой ли ги рони?
Дядо Коледа не издържа.
Трети ден разговаря с въжето...
Само миг, но без дъх... Примижа.
И файтонът се вряза в небето...
© Алина Стоянова All rights reserved.
и толкова истинно..
до болка..