Когато дяволът се впие,
в душата вътре на човека,
жестоко e, но знайте вие,
че той изсмуква го полека лека.
Видът му може да e бодър
и всичко да изглежда в ред,
духът обаче e на одър
и няма тръгване напред.
И даже да носи харизма велика,
да бърза, да драпа, да тегли навред,
дяволът в него към гибел го тика,
без оглед на важност и доза късмет.
Но знайте, че може и сам да се справи,
не трябва да пада дори на колене,
и болката страшна за миг да забрави,
а дяволът в него да почне да стене.
2014г. SRG
© Стойко Георгиев Все права защищены