24 мар. 2009 г., 08:06  

Дъбова гора 

  Поэзия » Пейзажная
960 0 4

Отдавна искам да опиша
тези дъбове,
благуни,
лъжници,
парнари,
церове,
и горуни
с тяхната невъзмутимост.
Искам
да взема от величието
на меднокафявите им корони,
от устойчивостта на сянката им
и от шумоленето им;
от мекотата
на нападалите им листа
и от увереността,
с която жълъдите им
дочакват пролетта,
дори когато
боровете и елите
са само сиви-черни сенки,
задушени
в тежката прегръдка
на снега.

 

 

Публикувано във:

  • Сп. Пламък бр. 3 2011

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??