Високо на небето
със моите боички
нарисувах аз дъга -
да я виждат всички.
Синьо от морето
взех, бяло - от снега,
зелено - от полето,
и кафяво - от пръстта.
Жълтичкото, цяло,
е от пролетни цветя.
Слънцето е спряло
до цветната дъга.
После под дъгата
нарисувах аз деца.
По-красиви от дъгата...
Мънички слънца...
© Иван Мишев Все права защищены