20.10.2009 г., 15:32 ч.

Дъга 

  Поезия » За деца
3392 0 2

Високо на небето

със моите боички

нарисувах аз дъга -

да я виждат всички.

 

Синьо от морето

взех, бяло - от снега,

зелено - от полето,

и кафяво - от пръстта.

 

Жълтичкото, цяло,

е от пролетни цветя.

Слънцето е спряло

до цветната дъга.

 

После под дъгата

нарисувах аз деца.

По-красиви от дъгата...

Мънички слънца...

© Иван Мишев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??