- А аз обичам дъжд -
каза ми веднъж
едно момче.
- Дъждът пречиства
от всяка болка и тъга,
радвам се като дете
щом дъжд ме навали
и тайно се надявам
да продължава да вали.
А капчиците дъжд
отразяват цялата дъга,
че как тогава да изпитваш ти тъга?
Разбираш изведнъж
красотата на света.
Но има хора, дето не обичат дъжд
и мръщят се като намокри ги вода,
но не разбират те това,
че нещо чудно е дъжда!
© M. I. Все права защищены