21 дек. 2008 г., 15:56

Дъжд 

  Поэзия » Другая
636 0 7

Дъжд в града.

Лъскав асфалт.

Стари сгради.

Жълта кал.


Вървя и мисля,

мисля и вървя.

В тъмното потъвам.

От себе си бягам.

 

Не виждам.


Смисъл не виждам.

Посока не виждам.

Ред не виждам.

Нищо не виждам.

Всичко ненавиждам.


В локви лампи

светят.

Колите бързат.


Свят завързан между пръстите на глупци.


В дъжда бягам.


Стадо облаци със тояга

бие по гърба на града.


Оставам сам.

В града, в дъжда.


Но... Не!


Кола профучава,

локва, пръска, капки, лед.

И студ, и смут, и сив

за мен

е тоя ден.






© Серафим Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??