Над гори и над поля
вятър облаци събра,
плисна дъжд – да напои
жадни твари и ели…
Скри се мравче под листенце,
под дъба се скри мишленце
птичето в гнездо се свря
и уплашено запя.
Ежко под една долчинка
приюти сама калинка.
Зайо Байо с бърза стъпка
спря се под голяма гъбка…
Меца – Вълчо приюти
с четири катерички и сърни
стопли чай от горски билки
нагости ги с курабийки.
Само Лиса не успя
да избяга от дъжда
никой днес не я покани
всеки къщата си брани…
Че известна е хитруша
и дошла им е до гуша…
Цял ден днес валя, не спря
във вековната гора.
Утро свежо Слънчо буди
пеят птици ранобудни,
дъхави цветя надничат,
с росни перлички се кичат.
Пее старата гора,
пеят дъхави поля
и денят красив е с песен
по-щастлив и по-чудесен…
10.05.2009
Пловдив
© Бехрин Все права защищены
Обожавам детските стихчета!
Приветчета Бети!