9 авг. 2020 г., 09:20

Дъждовна капка 

  Поэзия » Другая
425 8 8

Проблесна малка капка летен дъжд,

подпряла се на крайчеца зелен,

на тънкото листо от стръкче ръж

в подгизналия от пороя ден.

 

Немирно сякаш Слънцето изгря

и с парещ лъч прониза като в схватка

с отблясъци, превърнати в игра,

поспрялата за миг дъждовна капка.

 

А аз я взех полека на дланта,

умираща под напора на зноя.

Остави по ръката ми следа

от ехото, напомнящо пороя!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??