9.08.2020 г., 9:20 ч.

Дъждовна капка 

  Поезия » Друга
426 8 8

Проблесна малка капка летен дъжд,

подпряла се на крайчеца зелен,

на тънкото листо от стръкче ръж

в подгизналия от пороя ден.

 

Немирно сякаш Слънцето изгря

и с парещ лъч прониза като в схватка

с отблясъци, превърнати в игра,

поспрялата за миг дъждовна капка.

 

А аз я взех полека на дланта,

умираща под напора на зноя.

Остави по ръката ми следа

от ехото, напомнящо пороя!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??