26 нояб. 2019 г., 16:50

Дъждовни стрели 

  Поэзия » Пейзажная
1201 1 0

От жестоки схватки с морски вятър,
събуждат се птици, заспали призори.
Нещастна случайност разцепва пясъка 
и изважда на показ забравени факти и следи.

От злобни настроения на разгонено ято,
насипват се крясъци върху пясъчни кули.
Дълбоки болки изкривяват полета неясно
и поемат надълбоко дъждовни стрели.

Изстрадани стонове нахлуват опасно,
летят стройно, като морски птици.
Акордно звуци пригласят от морето гласно
и започват свои забравени песни.

Дъждовни капки стичат се яростно,
ровят надълбоко в морски дълбини.
Странните удари пръскат се повърхностно
и падат надолу, навели виновно глави.

© Светлана Тодорова Все права защищены

Произведението е включено в:
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??