13 апр. 2014 г., 11:54

Дъждът е Казанова 

  Поэзия
496 0 12

Дъжд помилва с водни пръсти

тежките от сладък дъх акации.

Нещо им шептя до късно,

а пък те - прегръщаха го с грация.

 

Дълго гали по челата

и целува сините глицинии.

На тополите листата

бяха му клавиши клавесинни.

 

По гераниума ален

хлъзна кадифени, жадни устни,

(виолетките, едва ли

да засипе с ласки е пропуснал.)

 

Чувах как с копнеж сонети,

в тиха преданост, шептя в тревата

и озонени куплети

от ръмеж написа по цветята.

 

Цяла нощ дъждът ухажва,

обладава моята градина.

Призори, с целувка влажна,

дъхав, нежен – просто я отмина...


Р. Даскалова

© Радост Даскалова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??