6 сент. 2018 г., 14:07

Дългият изгрев 

  Поэзия
162 1 0

                  Няма тука  никаква планета. И никога не е имало. Това е гравитационен колапс. Купол огънато пространство около колабирала звезда.

                                                        Евгени Гуляковски "Дългият изгрев на Енна"

 

                 Може би това беше вярно, но логиката тук сякаш не пасваше. Ако той поемеше в която и да е посока, имаше шанс и да не стигне никъде.

                                                       Клифърд Саймък "Магистрала на вечността"

 

Хлопатари звънят

сред градската дива пустиня.

И отшелници 

и пастири

сред тълпи от души

без тела

измолват със пост

късчета хляб

и глътки вино.

Апокалипсисът

е пред всеки от нас

и за всеки от нас –

е минал.

За човешкия род

само има ход

неумолимото време.

За Бог

всичко е едновременно.

И пресяга всевиждащ ум

към еони от бързи минути.

Пъзела сложен реди

на животи, съдби

по житейския друм...

А отвъд пътя

е Вечността.

И все е сутрин.

 

5.09.2018

 

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??