14 дек. 2023 г., 07:06

* * * 

  Поэзия
190 1 2

 

 

Когато вечер ти излизаш

и няма никой у дома,

когато слагаш бяла риза

и литваш в бездната- тъма,

 

недей забравя светлината,

недей забравя ти свещта ---

не ги оставяй в самотата

да мамят нечия следа;

 

а къщата облей с мастило,

на двора чернота раздай ---

така в среднощното мъртвило

напразно взор не ще блуждай!

 

                          септември 1989 г.

                          гр. Сливен

© Лъчезар Цонев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??