10 февр. 2011 г., 22:29

* * * 

  Поэзия
521 0 2

Не плачи за миналата младост и за идващата старост!

 Не плачи за всичките обиди и за поривите сиви!

 Не плачи за болката, тъгата и за мрака, който бе в душата!

Не плачи за месеците, дните и за хиляди мечти разбити!

Не плачи за всичко осъзнато и за миналото лято!

 Не плачи, сълзите са измама, път обратен вече няма!

Смей се, радвай се безспир, усети душевен мир,

всичко, що е на земята, същото е в небесата!

 

Живей живот, в който болка няма.

 Бъди звезда в нощната измама.

Върви напред в този свят себичен, обичай и бъди обичан.

Вземи в ръце съдбата си избрана и нека повече тъга да няма.

Повярвай само в мечтите, така ще стигнеш близо до звездите.

Трепти, бъди една от тях и нека няма вече страх.

 

Радвай се на всеки ден прекрасен!

Радвай се на всеки миг ужасен!

Радвай се, че може би живееш, радвай се, че може би копнееш!

Радвай се, че има слънце във косите ! Радвай се че светли са очите!

Може би животът е измама, но ти сам реши обратен път да няма!

 Когато всичко е измито, спомни си порива в очите!

Животът вече е бреме, но на теб едва ли ще  ти дреме!

Ти искаш по-добър живот, а не житейския хомот!

Бори се, даже отстоявай, живей, но не и в  измама!

 

 

© Тони Стоянова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??