"Ако в тълпата Лорда в теб опазиш,
в двореца – своя прост човешки смях;
Ако зачиташ всеки, но не лазиш;
ако от враг и свой не те е страх;
Ако запълниш хищната Минута
с шейсет секунди спринт, поне веднъж;
Светът е твой! Молбата ми е чута!
И главно, сине мой – ще бъдеш Мъж!"
Ръдиард Киплинг
Да се върнеш някога обратно
е най-тежкото обременение.
С него себе си предаваш деликатно
и света поставяш под съмнение.
Да се върнеш към предишна грешка
със стремлението за поправка
е в лицето на достойнството насмешка,
а със съдбата детска заигравка.
Поемеш ли веднъж по своя път,
пътуването си не прекратявай.
И дори самин останал на света,
за отминали дела не съжалявай.
Върви далеч и гледай в кръгозора,
и в кал от хорски укори върви!
Помни!Страхът е псевдонима на позора.
Недей да го допускаш в себе си!
© Божидар Георгиев Все права защищены