И е ясно, че няма да върнем
пропилените дни, часове.
По-добре сега да ожънем
оцелелите в дъжд класове.
Семената на сухо да свием,
да ги пазим от мраз, студове.
А напролет пръстта да разрием,
да посеем с тях редове...
© Хари Спасов Все права защищены