29 мая 2016 г., 09:42

Един живот 

  Поэзия » Гражданская
396 2 2


Крачиш по пътя си предначертан,
тичаш понякога и неразбран.
Правиш завои – надолу, нагоре
и сред порои мечтите си гониш.

Срещаш приятели, верни, неверни,
срещаш неволи от дявол по-черни.
Радости срещаш, даже любови
стискаш в прегръдки копнежите нови.

Тъй и животът, в шепата пясък,
бавно изтича с последния блясък
и във очите ти скрита тъга
рови за огън пак в пепелта.

Много отмина, малко остана, 

мислите чоплят в твоята рана,
а пък сърцето – износен часовник,
стяга те вляво за – всичко виновник!

Гледаш навънка- плачат листата,
пътят пред теб е окъпан в позлата.
Вдигаш очи към простора небесен,
крачиш заслушан в птичата песен.

Нежна ръка ти докосна ръката,
а две очи се впиха в душата,
радост разцъфна в твоята гръд,
ще извървиш със любов своя път!

© Евгения Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • "Тъй и животът,в шепата пясък
    бавно изтича с последния блясък"
    Вечният кръговрат!Поздрав!
  • "...сърцето – износен часовник,
    стяга те вляво за – всичко виновник!"

    Много точно наблюдение и отлично формулирано. Дай боже всекиму да извърви докрай пътя си с любов. Амин! Поздрав, Евгения!
Предложения
: ??:??