5 нояб. 2021 г., 06:52

Един Живот 

  Поэзия » Другая
400 0 0

Един Живот

                                    

О тъй велико Чудо е Живота –

най-първото от всички чудеса́,

но проумяваме го щом потропа

на прага ни Онази със коса́!...

 

Поетите обичат да говорят,

че най-добър е липсващият стих,

но трябва ли Живота да повторя –

пак този искам, в който се родих...

 

Понеже друг да сътворя не мога –

във този вложих цялата си стръв.

Познавах се и с Дявола, и с Бога –

за всеки миг платих по капка кръв...

 

Обичам си го точно тъй какъвто е:

объркан, грешен и несъвършен!...

... Но в греховете му очарование

струи́ – и като сянка съм вграде́н...

 

04.11.2021

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??