11 мая 2013 г., 11:43

Един приятел 

  Поэзия » Другая
448 0 1

                                              

                                                   "Обичай се , Мила! Себе си обичай!”

                                                   из романа на Ваня Щерева

                                                    „Мила, Мерилин”                                                                         

Себе си да обичаме!

Кротко да си прощаваме.

На себе си да се вричаме.

Никога да не забравяме,

 

че даже добрите и верните

най-стари и честни приятели,

понякога, в дните ни, черните

неволно стават предатели.

 

Но себе си, ако обичаме,

на себе си, ако разчитаме,

и ние, подобно на птичките,

все в родно гнездо ще долитаме.

 

Ще ни е топло и хубаво,

няма от студ да треперим.

Няма да се изгубваме,

посоката ще намерим.

 

В платната със весел  вятър,

напук на рифове скрити

на кораба  ще сме с приятел

най-верен – ние самите.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??