8 дек. 2013 г., 10:54

Една 

  Поэзия » Любовная
520 0 0

Една ще запали свещта,
когато всичките звезди си тръгнат
и даже,
даже
през деня -
очите и лъчите ще изтръгват!

Една ще ме прегърне щом съм сам
и в радостта си щом
със дни се губя,
цветя, любов и сълзи да ù поднеса -
аз бдението и за миг
не ще изкупя!

Една ще ме качи на мъжки трон
и в облаци ще ме преспи
като бебе
без да загубя нищо, никого
а тя е още в този стих...

© Маломир Стръков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??