14 июл. 2008 г., 08:38

Една искра 

  Поэзия » Другая
605 0 3

Една искра
умря

в нощта.
 

 

Заспа градът,

запя в нощта

щурец -

вдовец,

и тополи

голи

до река шумят.

 

Листа от клони

рони

вятърът

и студ

корони

гони

горе, де звезди блестят.

 


И тихо

зад прозорче

в тъмно дворче

шепне пак дете:

 

"О, светъл херувим,

на теб благодарим,

че водиш ни в света,
сън в съня незрим

и почит своя ще отдам,

и вън от твоя храм

жертва аз ще принеса,

живота свой ще дам

при тебе дух да възнеса."


 *  *  *


В нощта

умря

една искра.

© Серафим Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??