28 июл. 2013 г., 10:32

Една лунна нощ в Океана 

  Поэзия » Пейзажная
455 0 2

 

 

 

 

 

Една лунна нощ в Океана

 

              О тия нощи стъклени и ледни,

              тъкани от луна и самота...

                      Николай Лилиев

 

Над Океана разлюлян

виси космична Самота...

Единствен Вятър само там

опънал струни във нощта

 

подкарва радост и печал

на песен стенеща във плач...

... О тия нощи от кристал

омесени от лунен здрач!...

 

О тая светла Самота

и ужасът да бъдеш сам!..

... Като изгонен от Света

без право да се върнеш там!...

 

Коста Качев,

някога в Океана

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??