Една лунна нощ в Океана
О тия нощи стъклени и ледни,
тъкани от луна и самота...
Николай Лилиев
Над Океана разлюлян
виси космична Самота...
Единствен Вятър само там
опънал струни във нощта
подкарва радост и печал
на песен стенеща във плач...
... О тия нощи от кристал
омесени от лунен здрач!...
О тая светла Самота
и ужасът да бъдеш сам!..
... Като изгонен от Света
без право да се върнеш там!...
Коста Качев,
някога в Океана
© Коста Качев All rights reserved.
и ужасът да бъдеш сам!..
Великолепно!