11 сент. 2007 г., 11:13

Една от тези сутрини 

  Поэзия
713 0 12

                                                          "... Изпратихме срещу тях вихър в  ден на непрестанно  злочестие, изтръгващ хората, сякаш са стволове на изскубнати палми."(Сура Камар: 18-20)



 



Една от тези сутрини,

в които

дърветата на сградите пак пречат

и трябва със машини клоните да

режат.

- Зеленото не трябва да се пречка! -

Не му е мястото в града!

В града, приятел, се работи

и бизнес климатът е важен!

А иначе е хубаво  - природа,

но само в събота, в неделя -

иди в гората там, на пикник

и гледай си дърветата на воля.

Това е град бетонен -

Град.

Градът, във който да работиш...

И даже можеш да живееш...

Да спиш във жилище на първия,

в квартал, направен за работници.

И да се влюбиш даже можеш,

но чуй ме - НЕ В РАБОТНО ВРЕМЕ!

В града със мъртвите дървета.

...

Забравил е градът отдавна

как писъкът с машината се слива,

една машина как се врязва

и в огъня изгарят некролози.

Забравил е градът как в 9,

в една от тези сутрини

се свлича

Животът му и целият му

бизнес климат,

превръщайки го в бяло зомби.

Атаките от 11-ти.

- Градът от терористи е заплашен -

плашете се и работете!

А нашите военни знаят

със терористи как да преговарят.

Багдад, Тикрит, Кабул, Бейрут

се свличат изведнъж със рев,

линейки, плачещи мъже,

барут

в

Бейрут

и кръв в града.

- Не спирайте да се страхувате! -

Градът е винаги мишена!

И не мислете много,

подкрепете

световното правителство в борбата!

Защото справяме се във Багдад,

но в Техеран растат дървета!

- Как така?!

- Така! -

И нека и в Иран дърветата да срежем! -

И терористите на колене!

- Да го направим още днес!

- Не още - съска градски пес -

Не още, но ще стане... скоро!

И помня как в една от тези сутрини

машини с рев зачерниха небето,

машини, сгради в пепел от

ракети...

От корени изскубнати дървета...

И само стволове на палми...

И нямаше живот,

и въздух...

Септември, единайстият

септември...

© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??