3 авг. 2015 г., 11:45

Една вечер в страната на спомените... 

  Поэзия » Другая
460 0 5

 

 Една вечер в страната на спомените...

 

Къде живеят спомените- знам ли?...

...Навярно нейде в тайнствена Звезда

запазват ли се жизнени и млади

на Времето от златната ръжда?...

 

Въртим се в гравитацията властна

на тайната Звезда и търсим брод,

макар и да разбираме прекрасно,

че спомените имат свой живот

 

и щом веднъж излезли сме от него,

а чувствата раздали сме в аванс

залагайки хазартно свойто его-

сме проиграли  златния си шанс...

 

... В последния трамвай пред мене седна

Момиче със божествени черти-

обърна се назад и ме погледна

със ласкави, бадемови очи...

 

За нещо ме попита, но не помня-

изтръпнал и смутен не го разбрах,

навярно глупост съм изтърсил в оня

среднощен час и то избухна в смях...

 

На спирката погледна ме отново,

загадъчно усмихна ми се пак-

преди да се усетя беше долу

и скри го там катранения мрак...

 

Подскочих и заудрях по вратата

и молех се на ватмана да спре,

но ускорил трамвая, той Съдбата

отказа в тая нощ да разбере...

 

... В една усмивка дето поощрява

бе смесило кокетно страст и свян-

о, колко пъти ходих оттогава

на спирката, но нямаше го там!...

 

А толкова Жени обичах после

и сладък бе чаровният им грях,

но тъй загадъчно не ме докосна,

не ме разтърси никоя от тях!...

 

... Животът си тече, реди проблеми,

но возя ли се във трамвай съм в стрес:

Момичето с очи като бадеми

пред мен да седне чакам и до днес!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Тук спирам да подишам Поезия...
    Благодаря, Поете!
  • Понякога копнежът е по силен от любовта...
  • Затрогващо и магично.
  • И аз така бих казала..., - Птичката каца веднъж на рамото и не трябва да се изпуска...!!!
    "А толкова Жени обичах после
    и сладък бе чаровният им грях,
    но тъй загадъчно не ме докосна,
    не ме разтърси никоя от тях!..."
  • Прекрасно!
    Жалко,че не си я задържал...
Предложения
: ??:??