3 февр. 2012 г., 23:57

Едно и едно е...? 

  Поэзия
439 0 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Едно и едно е...?

 

Дами и господа, колко е едно и едно?

Не е вярно, не е вярно, че са две, а три!

Защо ли? Просто, защото аз ви го казвам,

не e важно какво говоря, а какво показвам!?

 

Условията и резултатите само аз ги диктувам,

как да ми бъде изгодно денонощно гo умувам.

Не съм Бог, но ще живеете така, както кажа аз,

после ще пея „Господи, помилуй!” във екстаз.

 

Земята е създадена предимно за силните,

бедните са, които пречат, тоест „противните“.

За болните е дошъл Бог, а не за здравите,

тe сa материално добре, здрави в ставите.

 

Всичко това е една необятно голяма мистерия,

кой създава богатия, бедния и цялата мизерия?

Пълно е между нас с какви ли не богини и богове,

това разпределение света докъде ли ще доведе?

 

© Маестро Митко Хаджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??