6 февр. 2008 г., 21:33

Едно малко непукистко... 

  Поэзия
967 0 7

                Едно малко непукистко стихотворенийце


                     Дали ще живея безчувствен и сам,
                     или ще се рея в любовна омая -
                     какво ще се случи не ща и да знам,
                     защото, приятелю, все ми е тая!

                     Дали ще се къпя в пари и разкош,
                     или пък за всичко това ще нехая
                     и все ще си ходя във джоба без грош,
                     на мене, приятелю, все ми е тая!

                     Ще живея ли дълго или днес ще умра
                     на пода сред мрака на моята стая;
                     ще дерзая напред или просто ще спра,
                     знаеш ли, друже, че все ми е тая!

                     Все ми е тая дали ще вали,
                     или пък безмилостно вън ще припича.
                     Все ми е тая дали ще боли,
                     когато напразно съм някой обичал!

                     На Бог ли живот и душа ще даря
                     и после усмихнат ще вляза във рая;
                     или в ада с безброй грехове ще горя,
                     бих казал, приятелю, все ми е тая!

                     Това е последната строфа от мен;
                     не искам да ставам банален накрая.
                     От мойте проблеми си тъй отегчен,
                     понеже, приятелю, все ти е тая!

© Цветелин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • докато го четях ми звучеше ритъма, отчетливо, като ей сега да се сетя за мелодията и да си го запея. напомня ми и на някой, който е седнал сам с мислите и чувствата си и споделя с вятъра това, което е вече отминало и което има да бъде и което е.
  • Не ни е все тая на нас обаче ,ако е така нямаше да те четем с такава омая
    Поздрав за стиха!!!
  • Много хубаво написан стих...напет!!!
    дали наистина не ти пука...
    с обич, Цветелин.
  • Интересен стих!Безупречен ритъм!И все пак сигурен ли си, че не ти пука?
  • Накара ме да се усмихна...Благодаря ти!Добре казано!Поздарви
  • Реалист! Супер!
  • Интересно е
Предложения
: ??:??