В пясъчен замък,
в стени от камък,
едно сърце се придвижва.
Стъпка по стъпка -
бавно, уверено, предпазливо
трева да не смачка
и прокуди животно страхливо.
Дни, месеци, години.
Бавно. Не се оплаква.
Дало е клетва.
Все някога да бъде любимо.
© Василка Ябанджиева Все права защищены