14 янв. 2014 г., 23:21

Ефимера 

  Поэзия » Другая
1016 1 0

Недей да ме възраждаш от пепелта на вчера.

Вчера бях щастлива, влюбена, красива.

Недей смеха ми да извикваш от ехото на вчера.

Вчера бях немирна, невъздържана и дива.

Бях различна, друга.

Съзеравай ме безмълвен в блясъка на днес.

Днес съм мрачна, неприветлива, гневлива.

Чуй вика ми, изливащ се по струните на днес.

Днес съм лоша, безсърдечна, горделива.

Различна съм и друга.

Почувствай ме във фееричните видения на утре.

Утре ще съм нежна, снизходителна и мила.

Пожелай ме в примамливите обещания на утре.

Утре ще съм топла, страстна, похотлива.

Ще съм различна, друга.

Обичай ме безпаметно и безусловно

             през вечността на безмилостното време.

Аз винаги ще бродя през мрак и светлина,

             ще въплъщавам светци и демони край тебе.

Винаги ще съм различна, друга.

Аз съм ефимера.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??