Недей да ме възраждаш от пепелта на вчера.
Вчера бях щастлива, влюбена, красива.
Недей смеха ми да извикваш от ехото на вчера.
Вчера бях немирна, невъздържана и дива.
Бях различна, друга.
Съзеравай ме безмълвен в блясъка на днес.
Днес съм мрачна, неприветлива, гневлива.
Чуй вика ми, изливащ се по струните на днес.
Днес съм лоша, безсърдечна, горделива.
Различна съм и друга.
Почувствай ме във фееричните видения на утре.
Утре ще съм нежна, снизходителна и мила.
Пожелай ме в примамливите обещания на утре.
Утре ще съм топла, страстна, похотлива.
Ще съм различна, друга.
Обичай ме безпаметно и безусловно
през вечността на безмилостното време.
Аз винаги ще бродя през мрак и светлина,
ще въплъщавам светци и демони край тебе.
Винаги ще съм различна, друга.
Аз съм ефимера.