29 июл. 2011 г., 12:20

Eкология 1 

  Поэзия » Гражданская
343 1 0

ЕКO ЛОГИЯ

 

Пресушиха блатата,

каптираха водата -

превърнаха я в помия,

вонящ боклук и мръсотия...

Построиха и комини,

издълбаха всички мини,

вред ръждясват тенекета,

а земята е с лекета…

По реките наши днес

плуват нафта, дзифт и грес,

а в небето, вместо пойни птички,

летят найлонови торбички…

Така духовната ни дивотия

се превърна в мръсотия,

злодействата човешки –

в индустриални грешки,

а човешкият ни урсузлук –

вред превръща се в боклук…

© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??