Тичат босите крачета
по пъстрата ливада,
свирят малките щурчета,
пеят птиците с наслада.
Детски смях гърми в гората,
отвява го вятърът във планината,
идва от далече новината,
че на екскурзия са тръгнали децата.
И животните щастливи
тичат, за да предадат напред,
да посрещнат новите приятели игриви
с боровинки и пчелен мед.
Всички на хоро се заиграха
и песни весели си пяха,
накрая дойде кръглата Луна
и в гората настъпи тишина.
Сладко, сладко си похъркваше
старият и изморен таралеж,
стари приказки сънуваше
за времето, когато беше свеж.
И децата, наиграни,
сладка дрямка ги застла,
тихомълком на едно събрани,
Сънчо малък ги приспа.
(с много, много обич за малкия ми Симо )
© Елeна Все права защищены