5.04.2011 г., 20:59 ч.

Екскурзия в гората 

  Поезия » За деца
679 0 11

 

 

Тичат босите крачета

по пъстрата ливада,

свирят малките щурчета,

пеят птиците с наслада.

 

Детски смях гърми в гората,

отвява го вятърът във планината,

идва от далече новината,

че на екскурзия са тръгнали децата.

 

И животните щастливи

тичат, за да предадат напред,

да посрещнат новите приятели игриви

с боровинки и пчелен мед.

 

Всички на хоро се заиграха

и песни весели си пяха,

накрая дойде кръглата Луна

и в гората настъпи тишина.

 

Сладко, сладко си похъркваше

старият и изморен таралеж,

стари приказки сънуваше

за времето, когато беше свеж.

 

И децата, наиграни,

сладка дрямка ги застла,

тихомълком на едно събрани,

Сънчо малък ги приспа.



(с много, много обич за малкия ми Симо )

© Елeна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??