20 дек. 2012 г., 17:52

Елегично 

  Поэзия
361 0 0


               

 

 

Превита на снега под тежестта,

асмата пъшка тягостно отвън.

А гроздето ù, сбрало сладостта,

трапезата краси като във сън.

 

През лятото, отрупана с листа,

разхлаждаше със сянката си двора.

Под нея гониха се три деца.

Разпъваха трапези, смееха се хора.

 

Компания си правеха с беседката,

баща ми пушеше цигари всеки ден,

а майка ми и аз все канехме съседката

на разговор – ту ведър, ту разгорещен.

 

 

Асмата продължава да стои на двора.

Но… вече няма ги обичаните хора...

© Вили Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??