1 За синдикалистите и работодателите
Макар, че вие сте дребнави...
Но трябва да се отчетете!
Егоизмът и вас дави!
Като вдовици, що ревете?!
Щом искате да сте богати
и да живеете в палати,
ще трябва да се отчетете...
От нищо нещо не се прави!
Не става от една заплата...
На хората туй не се нрави.
И вий ли бъркате в Хазната?!
2 Въпрос на интелектуалеца
Къде у мехура
ти търсиш култура?!
Та той, сиромаха,
си гледа стомаха...
3 Още една истина
Издигнахме го
да ни ръководи,
а той от псуването -
се разплоди!
© Христо Славов Все права защищены