4 мая 2010 г., 14:42

Ернесто Че Гевара 

  Поэзия
798 0 3



Единствен си за мене ти.
Радетелю, аз твоята идея
Не ще предам, във мене тя гори.
Един живот, със който аз живея.
Със тази сила не усещам страх...
Това научих в погледа ти тъмен.
Обикнах го в мига, щом го видях.

Честност, правда, сила, свобода!
Единствен твоят лик събра!


Герой, безжалостно осъден.
Един куршум във свободата...
Всичко гние във пръстта,
Ала идеята в сърцата,
Радетелю, не ще умре така.
Аз нося в мен безсмъртните слова!



© Стефка Крушарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??