Есен златна, щедра и красива,
изпъстрила с палитрата деня,
напомня, че след нея идва зима,
студена, мрачна, ледена и зла.
Птиците на юг са отлетели,
изчезнали са пъстрите цветя,
алеите ще са обезлюдени,
дърветата - с обрулени листа!
И нека казват днес, че е красива,
аз знам - предвестница е есента
на дълга, кална и студена зима!
Ще чакаме с надежда пролетта!
© Ракина Радева Все права защищены
Колко бързо си отиде лятото,
скри се слънцето, започна да вали
и облече се природата във златото,
над града се спуснаха мъгли ...