Есен е.
В пъстър листопад
танцуват есенни листа
и носят се с тъга.
Есен е.
С тръба свири вятърът,
носейки самота
над града.
Есен е.
Слънцето облива земята
с последните си лъчи –
топли и златисти.
И посява надежда,
която да ни крепи през дните –
студени и зимни.
© Нелис Шабанова Все права защищены