20 нояб. 2013 г., 07:58

Есенна картина 

  Поэзия » Пейзажная
397 0 6

Листа от чувства пожълтели

застилат живите алеи.

Летят от облаците спрели

и сълзи, като полилеи.

 

И лято слънцето отведе

далеч зад слънчеви предели.

Челото си небето сведе

над празничните ни недели.

 

И дни и нощи пак се свиха

във шепичката на мъглата.

На юг и птиците се скриха...

Остана на студа иглата.

 

Луната вечер жълта свети

и златни сенки тя простира.

Звездите пращат ни привети.

Врабче за зима репетира.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??