Есенни вишни
... сън са били белоцветните вишни
Димчо Дебелянов
Във талвега на някогашни чувства
пропуснахме на вишните цъфтежа,
но знаеш ли- понякога се случва
и в Есента да цъфнат пак с надежда!..
И нищо е, че тя ще обезлисти
цветчетата им с халите си бурни,
душите ни разбунили от мисли
ще цъфнат те: прекрасни и абсурдни!..
...А тъжно е, че Времето май бърже
дори и нас нарочва за излишни
и няма плод цъфтежа да завърже
на: в Есента разцъфналите вишни...
... Но все така се радваме наивно
на тяхната магия „ белоцветна”-
докосвани и днес интуитивно
от болката в словата на Поета!..
д-р Коста Качев
© Коста Качев Все права защищены