9 окт. 2024 г., 20:19  

Есенно 

  Поэзия
89 1 6

 

/безглаголно/

 

Трудна, но сладка. Есенна обич.

Цветна палитра от багри и вкус.

В прага залостени пламък и горест.

Мисли греховни с житейски привкус.

 

Топла омайница. Циганско лято.

Сгряла душата. Спряла дъха.

Грозде узряло. Благост и сладост.

Сенчица хладна под бяла лоза.

 

Чиста и истинска. Песен на птица.

Пеещи трели. Ранимо небе.

Дивно ухание. Цвете в градина

с гордо изправено крехко телце.

 

Трудна, но сладка. Есенна обич.

Мъдро полята. Живителен дъжд.

Спомен запазен от минало лято,

слънце издайно в окото на мъж.

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??