18 мая 2011 г., 22:39

Есенно 

  Поэзия » Другая
583 0 0

В есента на живота напреднал
издъхва всеки  лист пожълтял,
в пръст разкаляна тихо заседнал,
за края близък дори не разбрал...

На прощаване пее му песен,
самотна птица, останала тук -
не пожелала от студената есен
да отлети във топлия юг...

А наблизо  щурци пощурели
концерт алегро изнасят последен,
за всички в тази есен,  успели
да дочакат романса пореден...

 

D.Patton

 

 

 

© Дейзи Патън Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??