Текст за песен
E В Р Е Й С К О Т А Н Г О
Преследваха ни дни и нощи,
преследваха ни векове безкрай,
и нашта орис е незнайна,
и нашта орис е без край.
Деца, бащи и майки клети,
не пощадиха ни без жал,
деца, бащи, сестри далечни,
убиваха ни без кинжал.
Прогонени накрай земята,
намерихме ний нашта твърд.
Tаз твърд на всинца е в сърцата,
що разпнахме Исус на смърт.
Затуй прогонени ще бъдем
и нежелани ще умрем,
докато в златото тъй стръвно,
ний непрестанно се кълнем.
27 ноември 2009
Къщата
© Емил Янчев Все права защищены